perjantai 17. elokuuta 2007

Paluu arkeen

Elokuu on jo pitkälti puolivälissä ja ohjatut treenit ovat pyörähtäneet käyntiin. Ohjattujen treenien ohessa ollaan viime aikoina käyty Cavan kanssa paljon erilaisissa paikoissa, silmällä pitäen BH -kokeen kaupununkiosuutta. Cava on ollut mukana terassilla, lentokentällä ja kyläpaikoissa. C on yllätävän hyvin osannut rauhoittua vieraisiin paikkoihin ja käyttäytyä mallikkaasti, vaikka sitä ei ihan heti uskoisikaan, jos on nähnyt kiljuvan ja hihnanpäässä riekkuvan C:n noutotreeneissä.

TOKO: Päästiin mukaan peruutuspaikalta UMN:n maanantaisiin kilpailemaan valmistautuvan ryhmän tokotreeneihin. Pääasiallisena tavoitteenamme on häiriötreenit. Häiriötreeneille oivalliset puitteet luo Malminkartanon sirkuskenttä, jonka laidalla on skeittipuisto. Samaan aikaan kentällä harjoittelee myös muutama muu ryhmä. Viime maanantaina oli ensimmäinen kerta ja harjoittelimme mm. paikallamakuuta ja liikkeestä istumista. Paikallamakuu meni mielestäni enemmän kuin nappiin. C pysyi paikallaan, vaikka puolenmetrin päästä takaa suhahti skeittipuistossa pyörinyttä porukkaa pyörillään. Liikkeestä istuminen voisi olla hieman nopeampi.

Rauniot: Tiistaisin käymme rauniotreeneissä Oittaan raunioradalla. Raunioilla C:n kanssa harjoittelu painottuu ohjaukseen ja yhteistyöhön. Aluksi raunioharjoittelussa Cavalle annettiin liika vapauksia, jotka se hyödynsi heti, juoksentelemalla ympäri rataa sulkien korvansa kaikelta muulta. Yleensä ihmisten etsintään keskittyvien lajien harjoittelun aloittamisen yhteydessä kuulee sanottavan, että ensimmäisen vuoden ohjaaja toimii vain autokuskina ja maalimiehet kouluttavat koirasi. Tämä ei ihan sopinut Cavalle, vaan myös koiran ja ohjaajan yhteistyöhön on kiinnetettävä huomiota alusta alkaen. Kiitos Tuija vinkistä! Nyt harjoittelemme C:n kanssa yhteistyöntekemistä radalla, sillä Cava ei tosiaan tarvitse enää jouksuharjoituksia. Kaiken kaikkiaan C tuntuu nauttivan raunioilla touhuamisesta!

NOU: Taipparit mielessä olemme harjoitelleet noutojuttuja melko paljon. Käytiin katsomassa Anninan ja Bitin treenejä ja poimittiin tietenkin parhaat treenivinkit myös omaan käyttöön. Kiitos Anninan vinkeistä! Muutamana keskiviikkona ollaan myös käyty Ruffe-veljen ja Luma tollerin kanssa Espoon metsissä yhteistereeneissä ja harjoittelemassa häiriön alla. Cavalle nuo häiriötreenit ovat enemmän kuin tarpeen. Kierrokset yleensä nousevat sen verran korkealle, että viimeksi ei edes harjoiteltu mitään. Otin C:n autosta ja volyymit olivat niin korkeat, että päätin jättää varsinaisen harjoittelun väliin. Tuntuuhan se vähän hassulta ajaa treeneihin ja ottaa koira ulos autosta kiljumaan ja riukkumaan hihnanpäähän ja laittaa se sitten takaisin autoon, kun kerran yhteistyö ei suju. Pupu -jälkeä olisi kiva päästä harjoittelemaan. Muuten noutohomma on aika hyvin hanskassa.